Birou de consultanță educațională pentru elevii și studenții romi (BCE DANROM)

Birou de consultanță educațională pentru elevii și studenții romi (BCE DANROM)

Scop:

BCE oferă servicii gratuite de consultanță educațională privind oportunitățile de studiu pentru elevii și studenții romi.

Obiectiv:

BCE oferă sprijinul necesar privind procesul de aplicare, costuri, burse și surse de finanțare disponibile, posibilități de cazare și de transport pentru ca elevii și studenții romi să facă alegerea corectă.

Activiăți:

1. Consultanță individuală gratuită pentru elevii și studenții romi, pentru toate programele de studiu din România.

2. Evaluare printr-un interviu, pentru a determina nivelul academic, activitățile extracurriculare importante pentru dosarul de admitere și recomandarea de activități noi, care vin în sprijinul aplicației.

3. Orientare în carieră și în alegerea celui mai potrivit program de studiu, evaluare vocațională, teste de orientare profesională.

4. Asistență și aplicații pentru burse studențești pentru programele de licență și master.

5. Asistență  pentru adaptarea la noul mediu de studiu si contact pentru cazuri de urgenta.

6. Oferirea de recomandări necesare pentru ocuparea locurilor destinate romilor din licee și facultăți.

Serviciile de consultanta educationala oferite de BCE sunt gratuite.

Pentru a beneficia de servicile acestui program solicitați formularul de înscriere. Solicitarile pot fi trimise la mail caraivan100@yahoo.com sau pe pagina de facebook a asociației DANROM

https://www.facebook.com/Asociatia-DANROM-Faurei-115353641923193/?ref=settings

Coordonator program: Florita Vitiuc

Mentor educaíonal: Daniel Caraivan 

Formular BCE DANROM

  • NAN MIHAELA VOLUNTAR DANROM

    Nan Mihaela, din localitatea Pogoanele, studentă a ACADEMIEI DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI, Facultatea RELAŢII ECONOMICE INTERNAŢIONALE. În data de 15.02.2019 a organizat o întâlnire în cadrul facultății pe care o frecventează cu 7 studenți. În cadrul Întâlnirii, Mihaela le-a vorbit tinerilor despre ce o identifică ca rom, despre importanța voluntariatului, dar și despre cele mai importante drame ale romilor (Sclavia și Holocaustul)

  • GUTUI CATALIN VOLUNTAR DANROM

    Gutui Marius Cătălin din localitatea Făurei, studen al UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ, Facultatea de Medicină veterinară.
    În data de 10.12.2018 în cadrul căminului Facultății de Medicină a organizat o întâlnire cu 14 tineri romi și neromi. În cadrul acestei întâlnirii Cătălin le-a vorbit studenților despre cel indentifică ca rom, despre importanța diferențele termenilor „rom” și ”țigan”.